Home > Over WoodEmotions

Over WoodEmotions

In 2007 is WoodEmotions opgericht door de huidige eigenaar, meubelmaker Alec Signer. Aanvankelijk maakte Alec voornamelijk bijzondere, houten designmeubels. Op een dag kwam hij, door een klant, in aanraking met betonlook. Zijn interesse in beton als materiaal was direct gewekt en hij is zich gaan specialiseren in beton en betonlook meubels. Al gauw moest hij op zoek naar collega's en meer ruimte. Inmiddels werkt hij met een vast team en heeft hij een professionele, ruime werkplaats. Meubels van diverse materialen, aanrechtbladen en keukens maken ze bij WoodEmotions zo veel mogelijk met de hand en op maat. Het meeste werk wordt in de werkplaats verricht zodat er op locatie alleen gemonteerd hoeft te worden. WoodEmotions staat voor kwaliteitsproducten, met veel liefde en vakmanschap gemaakt!

Ontwerp en Design

Eigenaar Alec Signer wil van WoodEmotions ook een designstudio maken. Alec zegt hierover: "Het is natuurlijk fantastisch om geweldige ideeën en ontwerpen voor onze klanten te maken en die te laten passen als een maatpak. Maar ik heb ook eigen ontwerpen in de pen zitten die zo fantastisch zijn dat ik niet kan wachten ze in productie te nemen."

Alec Signer brengt deze ontwerpen op de markt onder de vlag ‘Designstudio WoodEmotions’. Bij de designstudio worden meerdere ontwerpers betrokken.

Even voorstellen

“Wanneer ik een houten meubelstuk of gewoon een mooi stuk hout zie, moet ik het altijd even aanraken. Het hout lijkt wel te leven. Als ik hout aanraak, is het alsof ik contact maak met de natuur. Zo is de naam WoodEmotions ontstaan, uit bewustzijn, passie en liefde voor hout en creatie”.

Naast mijn passie voor hout, heb ik ook een liefde opgevat voor beton en betonlook. Beton(look) is een glad, strak en toch stoer materiaal met een industriële look. Het is enorm sterk en heeft een prachtige uitstraling. Wanneer ik het verwerk tot meubel of aanrechtblad, geeft het een bijna betoverende uitstraling aan huis of tuin. Hetzelfde geldt voor betonlook; lichter in gewicht door de houten basis, maar absoluut net zo mooi en veelzijdiger.

Alec Signer (1978) – Ontwerper en Meubelmaker
Oprichter en eigenaar van WoodEmotions

Op zoek naar de specialist voor jouw droomkeuken? Maak dan meteen een afspraak!
Neem direct contact op
© 2024 WoodEmotions