Home > Projecten > Moderne handgemaakte keuken in Groningen

Moderne handgemaakte keuken in Groningen

Design by Alec Signer

De nieuwe bewoners van een villa uit de jaren zeventig in Groningen vroegen om een praktische keuken met veel werk- en opbergruimte. Alec Signer ontwierp voor hen een keuken die niet alleen voldoet aan deze vraag, maar die ook diverse speelse design elementen bevat. Zo bestaat deze moderne keuken uit zowel eikenhouten deuren als hoogglans witte deuren. Deze afwisseling komt terug in de grepen van de lades en kastdeuren. Ook is er goed rekening gehouden met het lijnenspel van de keuken. Dat kenmerkt ontwerper en designer Alec Signer: "Een duidelijk en herkenbaar lijnenspel dat rust geeft in een moderne keuken vind ik zeer belangrijk in mijn ontwerpen en hier besteed ik veel aandacht aan."

Het kookeiland biedt zicht op de woonkamer, waardoor er contact is met de overige gezinsleden of eventueel bezoek. Het kookgedeelte loopt over in een ruime betongestucte tafel, waar het gezin met drie kinderen gezellig met elkaar aan kan eten. Daarbij is er voldoende ruimte om te gaan en staan in deze uitgebreide keuken.

Ook de lamp boven de betonlook eettafel werd door Alec Signer ontworpen en handgemaakt. Daardoor past deze lamp prachtig in de ruimte, net als de handgemaakte lichtspotjes boven het spoelgedeelte. 

Als extra ontwierp Alec Signer het memobord aan de muur. Doordat hier naast betonstuc ook metaalstuc is gebruikt, heeft deze een dubbele functie. Op de als schilderij ogende element kunnen de tekeningen van de kinderen en het boodschappenlijstje hangen en daarnaast kan het gebruikt worden als verlenging van de tafel van betonciré, zodat er bij (onverwacht) bezoek altijd plek is voor iedereen. 

Interesse in een dergelijke keuken? Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak bij jou thuis.

Op zoek naar de specialist voor jouw droomkeuken? Maak dan meteen een afspraak!
Neem direct contact op
© 2023 WoodEmotions